Strict Standards: Redefining already defined constructor for class Object in /home/peshevne/public_html/_clinic/cake/libs/object.php on line 54

Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/peshevne/public_html/_clinic/cake/bootstrap.php on line 38
Стягане на корема (абдоминопластика) | МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР "Вяра"

Стягане на корема (абдоминопластика)

Стягане на корема, премахване на масна престилка, преместване на пъпа.

Коремът е провиснал, отпуснал се е, а някои пациенти имат и мастна престилка. Явление, което се наблюдава след раждане, системно преяждане, бързо отслабване или просто от мързелуване. Това влошава външния вид и Ви кара да чувствате дискомфорт и  намалено самочувствие. Най-бързият и ефективен метод за справяне с проблема е абдоминопластиката (стягане на корема и премахване на масната престилка).
След изпъването на кор
ема белегът ще бъде ниско долу, а ако е нужно, ще се допълни и с липосукция в съседни области на този или на по-късен етап за да се получи симетричен ефект. След манипулацията ще имате стегнат корем, без излишни мазнини.

Абдоминопластиката се извършва задължително с обща упойка, а възстановяването е с различна продължителност в зависимост от обема на операцията, но обикновено е 5-7 до 10 дни.

При наличието на отпусната кожа и стрии след раждане, който най-често са в долната половина на корема, тази операция е най-ефективното решение, защото няма сила, която да стегне кожата по неоперативен път, колкото и да ни се иска.