Strict Standards: Redefining already defined constructor for class Object in /home/peshevne/public_html/_clinic/cake/libs/object.php on line 54

Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/peshevne/public_html/_clinic/cake/bootstrap.php on line 38
КОРЕКЦИИ НА БЮСТА | МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР "Вяра"

КОРЕКЦИИ НА БЮСТА

Размерът, формата и вида на гърдите имат голямо значение за всяка жена, както за нейния външен вид, така и за начина, по който тя се чувства.
Уголемяването на гърдите се постига чрез оперативно поставяне на импланти. Тази процедура освен за уголемяване се прилага и за възстановяване на бюста след голяма загуба на тегло или бременност, а също и с реконструктивна цел като възстановяване на гърда след мастектомия например. Както при козметичната, така и при реконструктивната пластична хирургия целта е жените да получат по плътни, естествени на вид гърди и по-хармонична и красива фигура.  Корекциите на гърдите са индивидуални процедури и не трябва да вземате подобно решение под влияние на други хора.
Перманентното уголемяване на бюста се постига единствено чрез оперативна намеса, за разлика от промотирани медикаменти и филъри, които ако имат някакво действие, то е временно. Процедурата може да се приложи на жени на различна възраст, не влияе върху способността за кърмене, но въпреки това е препоръчително гърдите да са напълно развити преди да се пристъпи към корекцията.
Важно е да се знае че имплантите могат да бъдат поставени надмускулно, подмускулно и изцяло подмускулно. При надмускулното поставяне импланта е разположен директно под млечната жлеза и над големия гръден мускул и обикновено придава по-закръглена форма и вид на гърдата.

                   
Този метод си има своите предимства и недостатъци. Част от предимствата са по-лесното изпълнение на процедурата като същата е по-атравматична. Освен това постоперативният дискомфорт е значително по-малък. Прилага се при наличие на достатъчно развита подкожна мастна тъкан.
Същевременно при надмускулно поставяне на имплантите има и недостатъци. Такъв недостатък, е че може да се наблюдава  нагъване на кожата над импланта, особено при текстурните (грапави) импланти. По този начин извършената корекция крие и по-голям риск от капсулна контрактура.
При частичното подмускулно поставяне на имплантите те са почти изцяло под мускула, което намалява или премахва част от неудобствата и рисковете свързани с надмускулното поставяне. Имплантите почти нямат контакт с мускула, което значително улеснява мамографията. Освен това така се постига естествен вид на гърдата с плавен преход между плоската й част (гръдната стена) към закръглената, където е импланта. С тази методика на поставяне ръбовете на импланта са почти незабележими и не се наблюдава нагъване на кожата.